Hudpubertet


Hemma / onsdag, augusti 3rd, 2011

Tillbaka var det ja. 😉
Segt går det, men viljan finns.

Malva har börjat svettas. Något så kopiöst. Tycker att det är lite väl tidigt för pubertet. Kanske för att jag har en äldre dotter som blir 13 i januari. Vill inte gärna ha två hormonstinna döttrar. 😉 Så jag uppdaterade mig.  Det är tydligen inte alls ovanligt att barn med PWS har tidig hudpubertet…

För ett par veckor sedan upptäckte jag det. Trodde först att det var jag som luktade så illa. Eller den snart blivna tonåringen. Men nej då. Det var Malva. 9 år om en månad. Najs. Luktar som en hel karl som inte duschat på en vecka… Det blev att införskaffa deodorant, vilket hon var mycket lycklig för. Hon har fått låna av en klasskompis på gympan förut. Inte för att hon har luktat, utan för att det var nytt och spännande. Kompisen är lite äldre.
Nu har hon dock en alldeles egen som hon själv har valt. Eller själv och själv. Jag trodde i mitt stilla sinne (före uppdateringen) att det var en engångsföreteelse… så hon fick den billigaste. Hon sover till och med med den. Stolt är bara förnamnet. 😉

Nu kan hon komma ibland till mig och räcka upp armen i vädret och fråga: Mamma! Luktar det?! Och om det inte råkar göra det blir hon lite butter. Hehe. Min lilla tjej. Så ibland får man ”ljuga” och säga att det luktar kanske lite och då blir hon så glad och måste genast springa och använda den. 😉

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *