Hoppa till innehåll

Aktivitet

Har precis kommit hem från BVC. Malva har varit på 6 mån-kontroll och fått sin första spruta (den man ska få vid 3 mån) eftersom att läkarna inte vågat ge henne den ännu. Så nu sitter jag är och undrar om hon kommer att klara av den bra eller ej. Vi fick sitta kvar i väntrummet i 10 min ifall hon skulle ändra hudfärg eller reagera på nåt annat sätt. Känns ju inte direkt bra att få komma hem och veta att det kan gå illa.
Nog vet jag att det innebär risker att vaccinera, men det är tydligen större risk att ”sjuka” barn reagerar kraftigare. Och så är hon så trött samtidigt så hon somnar snart, så jag får väl vaka vid spjälisen är jag rädd. Så nojig som jag är.

De klagade lite över Malvas huvud. Det har tydligen inte växt som det ”ska”, och fontanellen verkade ”trycka på”. Läkaren skulle tala med ”vår” läkare så vi får göra ett nytt ultraljud/skallröntgen. Även det känns ju oroväckande. 🙁

Det positiva var att de tyckte att hon rörde sig mer nu. Hon är med och hon greppar aktivt i saker. Hon förflyttar föremålen mellan händerna.Tar sina fötter, skrattar och ler, jollrar osv.
Det enda som inte funkar som det ska är hennes nacke som inte är med ännu. Hon kan visserligen sitta upprätt i famnen och balansera huvudet själv i några minuter, men efter ett tag protesterar hon hej vilt och vill inte vara med mer. Jag gissar på att det är obehagligt/gör ont.

Måtten då, ser ut så här. 4 månader inom parentes. Och då får man ta i beräkning att hon äter själv nu.

Vikt: 5940 g (4930 g)
Längd: 62,5 cm (60 cm)
Huvud: 40,7 cm (39 cm)

Publicerat iHemma

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »