Hoppa till innehåll

Magsjuka!

Som en del vet så kräktes Malva ordentligt i helgen och vi gjorde ringde USÖ om råd i lördagskväll. De sa att det inte var nån fara, men att om vi ville så kunde hon ju inte hindra oss från att åka in. Så vi avvaktade lite.
På natten kom det bajs. Första gången på ett dygn som det kom något i blöjan. Diarré, det var som en sjö i blöjan och det luktade faan kan jag säga.

Så på morgonen vid 6 gav jag henne Milkotal igen och det kom upp på 2 röda, så vi åkte till akuten med henne vid 7. Två sköterskor tog blodprov på henne och gick sen iväg. Efter att ha suttit där i 2 timmar fick vi träffa en läkare som idiotförklarade oss som föräldrar.
Han sa att det var helt normalt att bebisar har diarré och att de kräks ”för det gör småbarn”… Han kommenterade att hon verkade snorig (hon är ALLTID lite snorig pga sonden) så det var helt NORMALT att förkylda barn kräks och har diarré!!!!!!!!!!

Så frågade han efter en lång tystnad om det var första barnet… nej, det är andra sa vi och då tittade han igen i sina papper. Så sa vi att vi tyckte att hennes fontanell var lite insjunken och då suckade han lite men sa att han skulle kolla med 26:an (barnavd).

Klockan 11 får vi ett rum på 26:an, isoleringsrummet. Malva får 50 ml vätskeersättning varannan timme till att börja med, sen ökar de på till 150 ml och emellanåt får hon Milkotal. På hela dygnet byter vi blöja sammanlagt 4 gånger. Då är det vattniga diarrér som är det ”farliga”.

Proverna de tagit på akuten visar att hon har för lite salt (eller nåt sådant) och att ph:t i magen är för surt.
Pratar med läkaren och han tycker att om det fortsätter så här så kanske vi får åka hem imorgon, trots att hon inte är riktigt bra, men detta kan ta tid.

Publicerat iSjukhusbesök

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »