Hoppa till innehåll

Tillväxthormonsutredning

Idag ska vi (jag och Malva) på tillväxthormonsutredning på sjukhuset. Ringde dem i måndags och frågade om när vi skulle vara inne och då sa de att vi inte behövde komma in förrän till kvällen. Det visade sig vara fel, för jag blev uppringd idag och nu ska vi komma in klockan 15 som tidigare. Vilket innebär att jag och Malva ska sitta på sjukhuset i 6 timmar och glo. JÄTTEKUL! *suckar*
Jaja, det får väl gå. Håll tummarna för att hon är duktig så det inte skär alltför mycket i mammahjärtat när de ska sätta infartern. Hon ska ha den i hela natten, för de ska ta prov hela natten. De ska kolla hur mycket tvh hon har i kroppen och har hon för lite så kommer hon troligtvis att få tvh-sprutor att ta, precis som andra barn med pws.
Imorgon ska vi träffa dietisten igen, och då kommer även Malvas resurs att vara med så är hon pigg och glad så kanske hon får följa med honom tillbaka till dagis, annars går vi hem och myser.

Senare på kvällen
Det blev ett kort besök på Usö idag.
Vi kom in vid 15-tiden och då fick Malva emla (bedövningssalva) i armvecken och handryggarna. Det skulle verka i en timme och när den gått började de prova att sätta en infart. Det gick inte alls, alla kärlen sprack, men Malva var jätteduktig och låg stilla precis hela tiden. Sa inte ett pip förrän sista försöket, då blev hon ledsen och började gråta – men rörde inte en fena.

Hon har växt 3,5 cm på 6 månader och ökat lite för mycket i vikt (2kg) , så det ska vi ta tag i nu på studs (ska till dietisten igen imorgon) och få lite mer råd. Mest är det hennes resurs som kommer att få råd tror jag.
Läkaren ska kolla på hennes kurva och om han tycker att det behövs göras en utredning nu så kommer vi att få en ny tid senare i höst, annars skulle vi vänta tills hon blir större och avviker på längden.

Publicerat iSjukhusbesök

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »