Hoppa till innehåll

Följ Malvas blogg

Om ni vill veta när Malvas blogg uppdateras kan ni nu följa bloggen med bloggkoll!

Malva har nyligen varit sjuk igen. Lite fundersam blir jag ju över läkarna i den här stan. Då menar jag inte de på sjukhuset utan på vårdcentralerna… Hon hade ett fult sår i naveln som kliade. Jag tvättade med alsolsprit och hon fick gå med bomullstuss i naveln varje dag i över 1 vecka. Så blev hon sjuk – febrig, snorig och hostig och jag misstänkte att det kunde röra sig om streptokocker eftersom att jag läste om det någonstans på nätet. Så vi gick till doktorn, och det enda läkaren gjorde var att titta på såret (som var rött och vätskade) och kika i öronen och sa att det inte var nån fara för det såg fint ut och att hon visst kunde gå till dagis så fort febern var borta. Möjligtvis kunde det röra sig om svinkoppor, men det var ingen fara.

Nu gick det ju bra denna gång, men jag bara undrar… Trodde att det var läkarnas jobb att ställa diagnos och inte föräldrars? Och är inte svinkoppor smittsamt? Det trodde iallafall jag. Jag minns att storasyster hade det åtskilliga gånger och det smittade ordentligt.

”Barn med svinkoppor bör vara hemma från dagis tills såren torkat in och skorporna trillat av. Då smittar inte barnet längre.”Apoteket.se

Publicerat iHemma

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »