Hoppa till innehåll

Lagom irriterad

Pratade nyss med Malvas dietist och blev helt ställd.

I våras var vi hos dietisten och fick veta att Malva var tvungen att skära ner ytterligare i antal kalorier, från 800 till 600 eftersom att hon fortsatte att öka i vikt. Det var inte roligt att höra kan jag säga, när man gör allt för att ens barn ska få exakt den mängd hon behöver för en dag. Hennes mage var väldigt svullen och hon var mycket rund, vilket inte är så konstigt med tanke på vad jag fått veta idag. I april vägde hon 23 kg till sina 101 cm. På dagis fick hon ju specialkost så vi var väldigt ledsna kan jag säga. Vi undrade vad vi gjort för fel och skar ner ytterligarei hennes kost här hemma.

Sen blev det sommarlov och hon fick vara hemma i 5 veckor och helt plötsligt försvann magen. Vi trodde att hon börjat växa och ”plana ut” men det var inte fallet. Så besökte dietisten förskolan i augusti/september och fick då veta att Malva inte längre har specialkost, utan har normalkost sen något år tillbaka! Ingen har ens yppat detta för mig och eftersom att jag inte visste har jag aldrig ifrågasatt! Gissa hur sur jag är!

Jag har alltså gått och mått piss för något jag trott varit mitt fel. Att jag har gett henne fel kost! Och i själva verket har vi inte gjort annat än rätt, för hon står fortfarande på sina 23 kg. Men hade köket i skolan skött sitt jobb hade hon säkerligen vägt lite mindre idag. Hon har fortfarande ingen ”ballongmage” och hon ska aldrig få någon igen så länge jag har något att säga till om.

Publicerat iFörskolanHemma

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »