Hoppa till innehåll

Sjukhusbesök – del 1

Har inte hunnit skriva förrän nu. Det har varit mycket med sjukdomar och annat strunt, men nu ville jag berätta att vi varit på Astrid Lindgrens Barnsjukhus och träffat dietist, läkare och sjukgymnast.

Allt gick mycket bra och Malva var så duktig – till och med när hon tyckte att sjukgymnasten var lite jobbig när hon klämde och kände på Malva.

Läkaren tyckte att Malvas rygg verkade lite sned så det ska vi kolla upp med ryggröntgen. Hon ska även ses över med ett par riktigt bra ortopediska skor då hon verkar belasta benen lite olika. Och så ska hon få göra en andingsundersökning på KS.

Remisserna skickades för mindre än en vecka och på lördag, den 5/5, bär det av till Stockholm igen. Jag måste säga att jag är grymt imponerad över hur snabba de är! Här i Örebro får man snällt vänta… någon ryggröntgen lär det inte bli förrän i höst om vi har tur. Vi får vänta tills de behagar låta oss komma. I Stockholm verkar de ha rutin och ordning på sina kliniker.
Så nu känns det bra, att det äntligen är i rullning.

Annars är det som vanligt. Malva har lärt sig en hög med nya tecken och har lärt sig att säga ett nytt ord: ”apa” (hon har en gosedjurs-apa som är med överallt som kallas ”Apan” ;)). Hon är nu 95,8 cm lång och står stilla i vikt (ligger mellan 17,6 och 17,8) och har gjort så i flera månader vilket känns skönt. Det enda vi ska kolla upp med vår dietist är hur mycket kalk hon får i sig för jag tror att det inte riktigt räcker till. Men det går ju att ordna i efterhand.

Publicerat iSjukhusbesök

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »