Hoppa till innehåll

Till akuten

Jag skulle ju förstås ha uppdaterat efter förra gången jag skrev, men det gjorde jag inte. Iallafall så blev Malva bättre då och urinprovet var helt normalt. Efter två-tre dagar var hon sig själv igen och sen har allt varit bra. Tills nu.

I torsdags (21/8) var Malva lite snorig, liksom Jasmine och vi misstänkte att hon skulle få feber på fredagen. Mycket riktigt så fick hon det och tre på natten till fredagen tog jag upp henne för hon hade svårt att ligga och sova, så hon fick sitta i babysittern istället. Ju mer tiden gick under fredagen började hon andas tyngre och tyngre och man såg verkligen hur hon tog i för att kunna andas ut. Jasmine skjutsades till farmor & farfar där hon skulle spendera natten som vi planerat. Vi fick tid på jourmottagningen ganska omgående och där fick hon inhalera ”Ventolin”, ett preparat som vidgar luftrören + lite kortisontabletter + att de tog en snabbsänka som låh på 111. Sedan fick vi vänta en liten stund och sen in till doktorn igen, som remitterade oss till Akuten.

På akuten fick vi remiss till lungröntgen eftersom att alla läkare hitills var ganska eniga i misstanke om att det rörde sig om lunginflammation, men för att vara på den säkra sidan så var det bäst att röntga lungorna. Nu var det tyvärr lång kö dit eftersom att det samtidigt hade kommit in trafikskadade från en trafikolycka, så läkaren trodde inte att vi skulle komma in förrän på natten. Tempen togs och den var 38,8 trots alvedon. Avd 26 (barnkliniken) kontaktades och vi fick ett rum där.

Klockan var runt halv 9 när vi hade installerat oss på rum ”Blekinge”. Erik åkte hem och hämtade lite småsaker såsom linsvätska, glasögon, kläder osv. Medan han var borta och kom en sjuksköterska in och gav Malva kåvepenin och precis när jag skulle bädda iordning min säng så kom det en annan sköterska in och sa att vi nu fått tid till röntgen.
Malva var jätteduktig hela tiden under röntgen och det hela tog ca 5 minuter. Efteråt fick vi svaret i en ihophäftad lapp att ta med tillbaka till avdelningen. Där bekräftades det att det var lunginflammation. Vi fick stanna över natten, men Malva blev bättre och bättre och sov hela natten och andades lungt och bra.

Kring lunchtid idag (23/8), efter ytterligare provtagningar visade det sig vara ganska bra så vi fick åka hem. Ingen feber och Malva beter sig mer eller minre normalt – som hon brukar göra. Hon är visserligen lite tröttare än vanligt, men hon snackar och håller låda. Andas fortfarande som hon ska och har fått hostmedicin (har börjat hosta lite men det var normalt) och Amoxicillin att ta i 9 dagar till. Så nu ska det bli bra igen.

Publicerat iSjukhusbesök

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »