På sjukhuset


Sjukhusbesök / lördag, december 20th, 2003

Iallafall, så ringde jag barnkliniken den 18:e december och fick komma in på en gång.

Där visade det sig att min febertermometer är paj för hon hade minsann 38,7°C i feber. Läkarna tog CRP och det låg på 69, fick alvedon mot febern och så fick hon inhalera Ventoline (som gör att luftrören vidgar sig så att det blir lättare att andas). Läkarna tyckte att vi skulle stanna för observation så vi fick ett rum på avd 26 (barn & ungdomsavd). Precis när vi installerat oss kom en sköterska och sa att vi kunde gå ner till lungröntgen för hon hade fått en tid där. Malva var jätteduktig och de fick bra bilder som visade att det inte var någon lunginflammation. Men hostan blev ju inte bättre för det och under kvällen och natten inhalerade hon 4 gånger.

På fredagsmorgonen hade hon ingen feber och då läkaren kom så sa han att vi eventuellt kunde få gå hem på permission men när han lyssnade på hennes lungor sa han att hon fick inhalera en gång till och sen skulle vi se på eftermiddagen. Så hela dagen gick och hon var relativt pigg, lekte, skrattade och snackade och ”skällde ut” sköterskorna, men sen steg febern igen så någon hemgång var det inte tal om. 🙁

Så hon fick alvedon igen och har inte fått någon sen dess. Detta var runt 4 igår eftermiddag, och sen dess har febern gradvis gått ner och innan vi åkte hem var den 37,2°C. Men hon har inhalerat 3 gånger sen igår klockan 4.

Jag störde mig mycket på sköterskorna. Malva hostade ganska mycket och då sa de att hon skulle inhalera så skulle det släppa, men det blev inte bättre och hon låg och hostade tills hon somnade av utmattning. Men jag fick iallafall näsdroppar till henne och då blev det lite bättre. Grejen med Malva är att hon har ”rosslat” lite ända sen hon föddes. Hon är liksom sådan, och självklart är det värre när hon är förkyld, inget snack om saken. Men varken läkarna eller sköterskorna verkade tro mig när jag sa att hon är sån här. 🙁 Precis som om jag skulle säga vad som helst bara för att få hem henne. Visst ville jag det, men jag är inte dum i huvudet som inte fattar att hon har den bästa vården där ifall nåt skulle hända.

Men iallafall, hon hade som sagt ingen feber i morde och CRP:t hade gått ner till 54. Fick träffa en läkare som jobbade på Neo när hon låg där och hon lyssnade på allt jag ville få fram och sen så sa hon att vi var fria att åka hem. Och självklart åker vi tillbaka om det skulle bli värre, men hon trodde inte det och nu verkar det som om vi inte kommer att behöva det heller. Hon har inte hostat alls mycket sen vi kom hem. 2-3 gånger sen halv ett. Vi får väl se hur natten blir, men vi har flytande Ventoline att ge henne om det behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *