Hoppa till innehåll

Arg på vårdcentral!

Igår var vi på barnmottagningen med Malva för hennes så kallade eksem som Vivalla VC hävdat att det är. Malva har haft utslag på ena kinden sen 2 månader tillbaka, som nu ”växt” och flyttat sig till armar och ben. Det har inte alltid varit uppblossnade utan vissa dagar har det varit helt normalt och jag har sökt läkare för det två gånger men de säger att det är eksem. Och säger de det så måste man ju tro dem. Iallafall så har man ju inte struntat i att söka läkare. Jag har bett VC att gång på gång ta ett streptokocktest för att iallafall utesluta det, och eftersom att både Jasmine och jag hade haft det under mars så tyckte iallafall jag att det kunde vara en ganska så logisk anledning. Det tyckte inte VC som då gav mig en hydrokortisonsalva som hjälpte lite grann, men den fick bara användas i 7 dagar så gissa vad som hände efter 7 dagar? Jo, utslagen kom tillbaka.

Nu iallafall var det så att Malva hostat tills hon nästan kvävts varje natt den senaste veckan och kliat sig på sina utslag/eksem, TROTS att vi smörjt henne noga, så det började blöda och hon drog även in bakterierna i ögat som blev vätskefyllt och började vara.

Så vi ringde Barnmottagningen eftersom att VC inte vill hjälpa oss. VC frågar till exempel varje gång när vi ska tillbaka till sjukhuset för kontroll… som om vår neurolog har någonting med streptokocker att göra. Jädrans puckon!

Så till VC åker jag aldrig mer med Malva, för där får man ingen hjälp iallafall bara för att hon råkar ha en journal på sjukhuset. De påpekar hela tiden att vi har ju en egen läkare. Är de korkade eller?

Imponerad blev jag iallafall av läkarna på Barn. De grundkollade henne. Vikt, temp, öron, hals, lyssnade på hjärta & lungor… på VC är de lite som ”säger du att hon är sjuk så är hon väl det” men i nästa stund säga att det inte är nån fara.
Nåväl, hon fick ’Spektramox’ att ta 3 gånger per dygn + att vi ska smörja två ggr dagligen med hydrokortison och 2 ggr dagligen med mjukgörande salva. Och vi är bara på dag två men det ser redan mycket bättre ut.

Vad beträffar VC så kan de lägga ner den lekstugan!

Publicerat iHemma

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »