Hoppa till innehåll

Sjukhusbesök

Efter att ha varit lite snorig i 1-2 dagar fick Malva återigen svårt att andas natten till fredagen (6/2) så vi inhalerade Bricanyl, men det blev ingen förbättring, snarare tvärtom tyckte vi. Hon somnade i vår säng, men så fort vi skulle lägga över henne i hennes säng vaknade hon och var ledsen så jag satt uppe med henne så hon fick sova i babysittern.
Vid 02-02:30 så var det märkbart jobbigt för henne , hon kändes varm och jag tog tempen på henne och hon hade 40°C så hon fick alvedon och somnade igen.

07:30 åkte vi till USÖ, för jag vågade inte ha henne hemma, hon behövde inhalera. Vi fick träffa en sköterska som tempade och vägde henne. Sedan kom läkaren som ville att vi skulle inhalera Ventoline, men det blev ine så mycket bättre så sköterskan kom tillbaka och tog CRP och RS-prov. Därefter fick vi vänta i 2 timmar på provsvar och sedan fick vi ett rum på avd 26. Där inhalerar vi igen och sen går jag ner med Malva till lungröntgen. Hon är jätteduktig och gör precis som man ska. Hon börjar väl bli van kan jag tro. Sedan går vi tillbaka till avdelningen och Malva sover omvartannat och andas ”stötigt”.

Runt 15:00 får vi svar att det inte var någon lunginflammation och blodproverna var också bra. Vi inhalerar igen, men det hjälper inte så mycket.

Klockan 8 på kvällen har vi inhalerat varannan timme sedan 17:00 och det blir inte bättre, så sköterskan ska prata med läkaren. 22:15 kommer hon och säger att vi ska byta till Adrenalin istället + att Malva ska få kortisontabletter som är avsvällande. Ssk varnar att Malva kan bli jättepigg, men hon somnar och sover mestadels hela natten.

Vi slumrar från klockan 06:00 men går upp runt halv 8. Malva har ingen feber och hon låter MYCKET bättre! Är pigg och glad. Vi inhalerar i förebyggande syfte coh äter sedan frukost. Efter gröten börjar Malva rossla igen och sen somnar hon och sover någon timme.

11:00 kommer ronden och då skriver läkaren ut Pulmicort som vi ska använda i en månads tid. Får åka hem på permission men rummet står kvar om hon blir dålig. Men det blir hon inte så imorse (8/2) ringde jag och skrev ut oss.

Nu låter hon ännu bättre än igår, men hon är jättetrött. Hostar gör hon, men hon har inga problem med det. Nu verkar det vara vår tur att bli sjuka tyvärr. 🙁

Publicerat iSjukhusbesök

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »