Hoppa till innehåll

Dag 3

Igår somnade Malva runt 23:30. Jag hoppades på en lång och skön natt, men icke. Malva vaknade varje timme och pratade/frågade allt möjligt. Sedan slumrade hon i några minuter som fick mig att slappna av och somna och direkt som jag gör det, så vaknar hon och så fortsätter det hela natten.

Äntligen var klockan frukostdags, så jag gick och hämtade åt henne och då hade hon lite svårt att få i sig den, så hon bestämde att äta den lite senare. Sen sänkte jag ner huvudet så hon fick vila då hon mådde lite illa. Själv passade jag också på, så vi låg här och slumrade tillsammans en stund.

Senare när hon åt upp sin frukost och så så hon till mig att hon inte orkade träna nu, men när sjukgymnasten kom med en rullstol så ville hon.

Äntligen fick Malva komma ut i rullstol och få frisk luft! Hon tyckte att det var jätteskönt. Sedan gick vi till kiosken och såg att de hade vykort som vi ska köpa senare. Efter det gick vi till lekterapin och lånade lite papper, pennor och ett pussel.

När vi kom tillbaka var Malva helt slut och la sig och somnade nästan direkt. Hon klagar på att hon mår illa av och till och vill eventuellt spara lunchen till senare. Jag misstänker att det är Edan som är boven. Det är en ganska vanlig biverkning.

Läkaren kom in tidigare och berättade att de ska ta bort den imorgon och ersätta den med långtidsverkande morfin istället, då man oftast bara har Eda i 3 dagar, men hon får en extra kväll. Men vi sänkte dosen och hoppas att illamåendet försvinner. Hon ska även få börja med morfin redan ikväll.

Hon åt upp lunchen med god aptit och nu ligger/halvsitter hon i sängen och spelar på plattan. 🙂 Så hon blir blir iallafall piggare och piggare och även om hon låter ynklig och trött ibland, så låter hon piggare när hon varit uppe en stund.

På eftermiddagen var vi ute en sväng igen och köpte den obligatoriska fredagsglassen. Efteråt blev hon trött och sov en stund, men var vaken från ca 20-22:30 och käkade de obligatoriska fredagschipsen.

Hon har varit dålig på att dricka idag, men jag körde lite tävling med henne så hon skulle dricka. Det funkade. 🙂

Imorgon har vi bestämt att hon måste dricka minst ett glas vid frukosten, två glas innan lunchen, två innan middagen och två eller fler fram till läggdags.

Publicerat iSjukhusbesök

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »