Hoppa till innehåll

Olycka!

Jag var på vårdcentralen med Malva igår eftermiddag.
Hon och Jasmine sprang omkring och lekte Malvas favvolek ”Nu-kommer-jag och-tar-dig” här hemma. Rätt som det är snubblar hon över tröskeln (jag såg inte men Jasmine berättade) och började gråta hysteriskt. Inte det där ”jag-ramlade-mamma”-skriket, utan det var på allvar. Jag rusar dit och tar upp henne oc kikar efter.
Då ser jag att hela munnen är full med blod!

Säger åt Jasmine att hämta massor med papper och blöta det i iskallt vatten. Det gör hon och vi pressar det mot Malvas mun. Efter ett tag slutar det blöda så där kraftigt, men jag är ordentligt skärrad. Kontrollerar att alla tänder sitter fast, men hon blöder rikligt från läppen. Ringer Erik som tycker att vi ska åka till akuten med henne, så jag ringer upp min syrra som kastar sig och hennes ungar i bilen för att åka hit. (Jag har inget körkort)
Under den tiden hinner jag lugna mig ytterligare och det har slutat blöda från läppen, men hon har ett stort jack på utsidan under läppen, så jag ringer jourmottagningen och rådfrågar dem och de säger att det är bara att gå upp till VC med henne. Hon frågar efter Malvas personnummer men det har jag glömt… för jag är så skärrad. Hittar det till sist.

När syrran kommer så tar hon med sig barnen in till oss och jag går till VC med Malva.
Där får hon träffa en doktor på en gång som tvättar rent och försöker tejpa. Det går inte alls för Malva drar bort det hela tiden. Vi pratar om olika lösningar och hon ringer till Plastik på USÖ och rådrfrågar om det ska behövas sys. Jacket är ca 1 cm stort och i så fall skulle det behövas ett stygn. De tror att det kommer att läka bra utan att sy så vi får gå hem igen, men jag får med mig tejp att sätta på som hon kan ha under natten.

Det är inte vackert såret, men det är bättre än igår. Det har blivit en skorpa på det och hon verkar inte besvärad av det. Hon är precis som vanligt. Jag däremot är hispig och vill helst inte att hon springer för tänk om hon ramlar och slår upp det igen. 🙁 Hon föll så illa att det gick hål på framsidan, för hon hade tänderna över läppen, alltså läppen var i munnen när hon ramlade. Det syns inte att hon har något sår om hon inte stoppar in läppen i munnen.

Men det var tydligen vanligt med sådana bitskador sa både läkaren och dagis när jag pratade med Jasmines fröken idag. Men jag känner mig som världens uslaste mamma som inte sa till dem innan det hände. Malva tar inte emot sig med händerna när hon ramlar, utan huvudet åker först. Det vet ju jag… 🙁 🙁 Och då borde jag ha sagt till dem att inte hålla på att springa så… för hon slår sig oftast när hon springer.

I helgen som var (2-3/10) var vi på PWS-medlemsmöte i Vadstena. Vad som hände där skriver jag om vid ett senare tillfälle.

Publicerat iHemma

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »