Hoppa till innehåll

Dag 5

Idag fick vi sova tills vi vaknade själva. Det var skönt att inte bli väckt för provtagningar. Jag (mamma) sov nästan hela natten! Jätteskönt!

När Malva ville bli vänd eller gå på toaletten, ringde hon på dem själv. Imorse kunde hon även torka sig själv efter toabesök, så det händer saker här hela tiden. Det går hela tiden framåt.

Efter frukosten chillade hon i sängen med Barnkanalen på tv och chattade lite med Farbror Henke som kom med kusin Vilgot på besök efter en stund. Det tyckte hon var jätteroligt.

Sen så vilade hon lite före och efter lunch så att hon skulle orka träna på att gå lite i korridoren innan läggdags. Dessutom så ville hon gärna gå till handfatet och borsta tänderna, istället för att borsta dem i sängen som tidigare.

Hon är verkligen jätteduktig och jag är så stolt över hennes framgångar.

Vi tog en promenad runt avdelningen efter middagen och hon gick alldeles själv!! Jag tyckte att hon gick lite fort men det tyckte inte hon. 😉 Efteråt chillade hon i sängen, men ville gå en sväng till, så det blev en lite längre sträcka från rummet runt båda avdelningarna och så stannade vi och pratade lite med en av sjuksköterskorna. Hon kunde knappt tro att Malva opererades för bara fem dagar sen.

Efter den lite längre promenaden var det lite jobbigt, så hon fick lite ont, men lyckades ändå gå och kissa utan stöd och att stå vid handfatet var inga problem heller.

Imorgon blir det röntgen. Jag minns inte om jag sa det igår, att det skulle vara idag, men jag skyller på att man inte har nån direkt koll på sådant enkelt som dagar när man ligger inne.

Iallafall, om röntgen och ortopeden tycker att allt ser bra ut, så lutar det åt eventuell hemgång imorgon, så håll tummarna för det!

Publicerat iSjukhusbesök

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »